U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Delen via sociale media

Schaaklessen Raalter jeugd

Gepost 2018/09/26

Na de herfstvakantie start de Schaakclub Raalte met een nieuwe schaakcursus voor jonge schakers.

Deze wordt aangeboden aan de kinderen uit groep 5, 6, 7 of 8 van alle basisscholen in Raalte en omgeving.

In acht lessen leren de schakers de eerste stappen die nodig zijn om echte schaakwedstrijden te kunnen spelen. Het gaat hierbij om de loop van de stukken, de betekenis van “schaak”en “mat” en enige aanvangsstrategieën. De lessen bestaan steeds uit een klein stukje instructie gevolgd door het oefenen daarvan met de schaakstukken op de borden; vooral veel praktijk.

Na deze acht lessen kunnen de jonge schakers er voor kiezen om tot het einde van het jaar in groepsverband te blijven oefenen.

Plaats van handeling is basisschool Oostenwind in Raalte, steeds op maandag van 15.00u tot 16.00u. Wie hiervoor enthousiast is, kan zich aanmelden via E-mail: j.mocking1948@gmail.com Hier kan ook aanvullende informatie verkregen worden.

Wie al schaken kan en na de cursus aan wil sluiten bij het genoemde schaak-vervolg op maandag, kan zich ook nu reeds aanmelden.