U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Delen via sociale media

Schaakclub Raalte is in 1972 opgericht en had het in het begin nog niet erg veel leden.In de loop der jaren is dat ledental toch redelijk gegroeid en is in de laatste jaren eigenlijk vrij constant.

De club is via de regionale bond Schaakbond Overijssel (SBO) aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB). Wordt u lid van SCR dan wordt u ook automatisch lid van de KNSB. Een keer in de maand krijgt u dan ook het blad van de KNSB : Schaak Magazine in huis. Hierin staan o.a.interviews met grootmeesters, analyses van partijen, studiemateriaal en schaakproblemen

De clubavond is maandagavond in Pannenkoekenrestaurant Laurel's, Varkensmarkt 7 in Raalte: van 18.45 - 19.45 uur voor de jeugd en vanaf 20.00 uur voor de senioren. Op die avond wordt er gespeeld voor de interne competitie. Het team van de Schaakclub speelt de wedstrijden voor de externe competitie  ook op maandagavond.

Voor de senioren is er de mogelijkheid een cursus te volgen, zodat u bij Schaakclub Raalte ook het schaken kunt leren.

De jaarlijkse contributie bedraagt € 90,00

Tevens organiseert de club een aantal toernooien:

• In de zomer snelschaken en rapidschaken op het terras van Laurel's.
  • Op een zaterdag van oktober of november wordt het Sallandse Rappidschaaktoernooi georganiseerd.
  • Verder is er nog het traditionele cafésnelschaaktoernooi  in december en worden er thematische toernooien georganiseerd.

Kortom, de schaakclub Raalte is een springlevende club, waar zowel voor de ambitieuze als voor de recreatieve schaker genoeg te beleven valt!!