U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Delen via sociale media

Welkom op de jeugdpagina van Schaakclub Raalte.

De schaaklessen die de afgelopen jaren gegeven zijn, hebben geleid tot een jeugdledenbestand van 9 enthousiaste jonge schakers en een groep van ruim 30 basisschoolschakers.
Speeltijden
Maandagmiddag , 15.45u-16.45u, Op basisschool De Bolster, Kastanjelaan 1-s, Raalte. Coördinator Sjaak Mocking
Maandagavond, 18
.45u-19.45u, Clubhuis Schaakclub Raalte; Laurel’s Pannenkoekenhuis, Raalte.Coördinators Erik Blom en Hans Bril.

De maandagmiddaggroep bestaat uit 30 jonge schakers. Het niveau is uiteenlopend en de leeftijden lopen van 5 tot 12 jaar.

De maandagavondgroep telt 9 leden in de leeftijd van 11 tot 16 jaar. Het niveau van deze schakers ligt dicht bij elkaar.

Het beleid is er op gericht dat de beginnende schakers terecht kunnen op de maandagmiddag terwijl de meer ervaren schakers c.q. jongeren die de kinderjaren aan het ontgroeien zijn, naar de maandag avond gaan, 18.45u-19.45u.

Wat gaan we doen in het komende seizoen?

• De eerste schaakles is op maandag 17 september. Het seizoen eindigt eind mei.
    In de basisschoolvakanties is er geen schaakles.
  • De schakers werken in een stappenplan; stap  2,  3 of 4. Als het werkboek uit is, volgt een examen met hopelijk een diploma. Daarna gaan de geslaagden over naar de volgende stap.
  • In december wordt het jeugdschaakkampioenschap van de gemeente Raalte gehouden.
  • Binnen de Schaakbond Overijssel worden (Steeds op zaterdagmiddag) diverse Jeugd Grand Prix toernooien georganiseerd. Als vereniging doen we aan de volgende toernooien mee: Nijverdal, Ommen, Almelo, Hardenberg.
    De data zijn nog niet bekend, maar geef ik aan u door zodra ik hiervan op de hoogte ben.

De contributie voor het gehele seizoen  bedraagt € 50,00
Hierbij is inbegrepen: